Need Help- UV tools [resolved]

Show what you're working on, get feedback and help
olishea
Posts: 768
Joined: Mon Sep 21, 2009 8:54 am

Re: Need Help- UV tools

Post by olishea » Wed Mar 10, 2010 4:04 pm

miguel: its grouped.

I have uploaded the model to box.net....link is further up this thread.


this is really annoying cos UV tools is a fantastic plugin....sometimes!!
Oli

Solo
Posts: 225
Joined: Tue Aug 25, 2009 4:32 pm

Re: Need Help- UV tools

Post by Solo » Wed Mar 10, 2010 4:05 pm


olishea
Posts: 768
Joined: Mon Sep 21, 2009 8:54 am

Re: Need Help- UV tools

Post by olishea » Wed Mar 10, 2010 4:24 pm

EXPLAIN!! :shock: :shock: :shock: :shock:
:lol:

it seems only the base renders correctly though. from the base upwards there is no bump. what did you do?export then import?
Oli

Solo
Posts: 225
Joined: Tue Aug 25, 2009 4:32 pm

Re: Need Help- UV tools

Post by Solo » Wed Mar 10, 2010 4:53 pm

Used Vue to map texture.
Attachments
uv mapped.png
uv mapped.png (138.37 KiB) Viewed 2693 times

olishea
Posts: 768
Joined: Mon Sep 21, 2009 8:54 am

Re: Need Help- UV tools

Post by olishea » Wed Mar 10, 2010 6:15 pm

hmmmmmmmmmm

I tried wings but it didn't like the obj for some reason. I keep getting jagged geometry sticking out of it! I'll have to learn another uv mapper :roll: . i cant get my head round blender; there are just too many buttons!! :?
Oli

Fletch
Posts: 11228
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:41 pm
OS: PC 64bit
SketchUp: 2013-20
Contact:

Re: Need Help- UV tools

Post by Fletch » Wed Mar 10, 2010 11:44 pm

seems there's something odd, Oli, with the texture mapping which you say is "perfect."
don't know if it's SU, UV tool, or TWL, or combination of some or all of those...
here's an example...

did you scale the base after building/mapping it?
Attachments
pot2-baseworking.jpg
pot2-baseworking.jpg (64.59 KiB) Viewed 2664 times
uvmappingissue.jpg
uvmappingissue.jpg (170.74 KiB) Viewed 2666 times

Fletch
Posts: 11228
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:41 pm
OS: PC 64bit
SketchUp: 2013-20
Contact:

Re: Need Help- UV tools

Post by Fletch » Thu Mar 11, 2010 12:01 am

so based on that experiment, I realized it was just a texture scale issue on the base, and a matter of better Anti-aliasing.

template: Brushed Metal Silver
renders perfectly. ;) check it out.
Attachments
uvmappingissue-fixed.jpg
uvmappingissue-fixed.jpg (124.42 KiB) Viewed 2666 times
pot2-fixed.zip
(1.19 MiB) Downloaded 105 times

olishea
Posts: 768
Joined: Mon Sep 21, 2009 8:54 am

Re: Need Help- UV tools

Post by olishea » Thu Mar 11, 2010 9:46 am

bloody fantastic news there Fletch!! those renders look amazing!!

gonna do some testing now.

looks like you have the texture in the color channel...which I didnt. it was just the bumpmap if that makes any difference.

I scaled down the scratchmap texture because it looked huge in Sketchup. so I guess I should just leave it as it is....it doesn't actually render as it appears. I scaled it down x5 from 250mm to 50mm so that it looked correct.

right Im on it now Fletch, those renders are fantastic!! cant wait to do the whole range of planters they are very nice....my mum is the designer!
Oli

olishea
Posts: 768
Joined: Mon Sep 21, 2009 8:54 am

Re: Need Help- UV tools

Post by olishea » Thu Mar 11, 2010 10:24 am

test of just the base. using brushed metal silver.

bump looks fine....then theres a weird wavey bump half way up?!!

used same preset as you. hmmm

I have the old twilight too, could that cause any probs? gonna download new one now.

quick test with your version of the pot: works perfect and i cant understand why yours is different to mine!!
Attachments
test4.jpg
test4.jpg (75.56 KiB) Viewed 2639 times
test5.jpg
test5.jpg (81.22 KiB) Viewed 2636 times
Oli

olishea
Posts: 768
Joined: Mon Sep 21, 2009 8:54 am

Re: Need Help- UV tools

Post by olishea » Thu Mar 11, 2010 11:01 am

mate its the old twilight thats causing the problem......or am I just imagining that?

just installed the new twilight, retextured using the same method...and it works perfect...absolutely no problems. :D :D :D :D :D :D :D
Oli

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests