Black pixels (squares) appear on a render just as it finishes.

Questions, bugs, help for Twilight Render V2 Hobby and Professional
Post Reply
kongomush
Posts: 2
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:09 pm

Black pixels (squares) appear on a render just as it finishes.

Post by kongomush » Sun Oct 07, 2018 6:44 pm

On a lot of my renders, at various qualities and views, a number of black squares appear, just as the render is finished. The render is perfect until I hear the ding indicating that it's finished, then immediately the black dots appear.
I read on another post that it might have something to do with mirrors and reflective surfaces so I deleted the mirror in the scene but it made no difference. Then I deleted the table lamp, which was metallic, but still they appear. I'm uploading a few renders....
Anyone got any ideas?Image
Image
Image

Fletch
Posts: 11289
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:41 pm
OS: PC 64bit
SketchUp: 2013-20
Contact:

Re: Black pixels (squares) appear on a render just as it finishes.

Post by Fletch » Wed Oct 10, 2018 12:36 pm

I've only seen this when the rendering is completing very quickly on a multi-threaded machine.
Increase (double) the rendering resolution, and the problem should disappear.
Or, disable one of the threads on your machine... so if it has 8 render threads, set it to 7 instead.

You set the number of threads in the Advanced tab of the Render window by un-checking the "Always use maximum suggested threads" box and then setting the number of threads you want to use below that.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests